Вести‎ > ‎

Завршетак семинара "Нова школа - вишефронтална настава"

поставио/ла Skolski Sajt 28. 1. 2012. 11:08   [ ажурирано 15. 8. 2013. 01:40 ]

Кратак осврт на семинар "Нова школа - вишефронтална настава", чије су похађање управо завршили наставници наше школе Горан Брковић и Маја Дакић-Брковић

У суботу, 28. јануара полагали смо завршни тест семинара "Нова школа - вишефронтална настава".Семинар се одвијао електронским путем, на сајту организатора - Центра за унапређење наставе АБАКУС и трајао је пет недеља. Теме су биле изузетно интересантне, а из радионица су проистекли сјајни радови учесника.

Семинар је био веома динамичан и интересантан. Наставни процес сагледали смо на један другачији начин, у коме наставник и ученик имају осавремењене улоге. Научили смо нове стратегије о томе како да на најбољи начин мовитишемо ученике да планирају свој рад, да уче редовно, како да постану одговорни, савесни и успешни, као и како да међусобно сарађују.

Реализатори семинара и предавачи, изузетни стручњаци у својим областима, професори г. Иван Финк и гђа Дринка Савићбрижно су нас водили, надгледали и усмеравали у нашем раду, водећи интензивну преписку преко форума и е-поште. Као посебан квалитет на овом семинару издвојила бих дискусије на форуму, које су достигле академски ниво, највиши до сада, на онлајлн курсевима које сам похађала.

Значај овог семинара је и у томе што нам и после завршеног семинара остају практични материјали за рад у настави - наши радови, које смо обликовали према упутствима наших предавача, а у складу са предметима које предајемо у школама и нашим замислима и идејама о могућностима примене модела Вишефронталне наставе.

Два таква рада можете погледати овде:

Наставна тема: Дует –  Аренски: Шест дечјих комада опус 34 (дует)  - линк 
(аутор: мр Маја Дакић-Брковић, проф.)


Наставна тема: Скала д-мол за други разред основне музичке школе   - линк 
(аутор: мр Горан Брковић, проф.)

Полагање завршног теста и подела сертификата организовани су у угодном амбијенту Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању у Ужицу, захваљујући изузетној професионалној сарадњи АБАКУС и РЦУ УжицеЉубазна колегиница Милена Вићевић улепшала нам је овај завршни сусрет.   
Горан Брковић, Маја Дакић-Брковић, Милена Вићевић - РЦУ, Ужице
                                              Горан Брковић, Милена Вићевић, Маја Дакић-Брковић  - РЦУ, УжицеВише информација о семинару "Нова школа - Вишефронтална настава" можете пронаћи овде.

Више о самој вишефронталној настави можете прочитати на следећим сајтовима: 

Педагошко друштво Србије

Опис модела вишефронталне наставе

Вишефронтална настава

Comments