Вести‎ > ‎

Захвалницa Софији Шуманац Арсенијевић

поставио/ла Јелица Стевановић 30. 1. 2022. 12:56   [ ажурирано 30. 1. 2022. 14:08 ]
      
 

Град Ужице, поводом школске славе Светог Саве доделио је Захвалницу Софији Шуманац Арсенијевић, професорки солфеђа и теорије музике у Музичкој школи „Војислав- Лале Стефановић“, за посвећеност професији и раду са младима које упознаје са правим вредностима.

~ господин Бранислав Митровић, председник Скупштине града Ужица, уручио је Захвалницу~

Софија Шуманац Арсенијевић рођена је у Ужицу.

Основне  студије на одсеку Опште музичке педагогије завршила је на Факултету музичке уметности у Београду (1981). Током студија показала је интересовање и нарочити дар за методику наставе солфеђа, што је и дало препоруку за упис последипломских студија из ове области на катедри за Методику наставе музичког васпитања на Музичкој академији у Сарајеву (1987).

Од почетка свог наставничког занимања посвећена је раду са ученицима музичке школе у Ужицу, где ради од 1981. године до данас.

О успешности и квалитету њеног рада, сведоче бројне награде, које су њени ученици освајали на фестивалима, републичким и међународним такмичењима.

У настави клавира, у почетним годинама рада, осваја 4 награде на Фестивалима музичких школа Србије. 

Као наставник солфеђа, са својим ученицима осваја укупно 44 награде (35 првих, 4 друге и 2 треће награде) учествујући на Међународним такмичењима „Петар Коњовић“ (Београд), Међународним такмичењима из солфеђа и теоријских предмета (Београд), Републичким такмичењима из солфеђа (Нови Сад и Београд), Такмичењима младих солфеђиста (Пожаревац), Екипном фестивалу солфеђа „Славенски“ (Нови Сад). 

Њени најуспешнији ученици носиоци су посебних награда за најбољу интерпретацију  на Међународном такмичењу у Београду 2019. године и Лауреата на Такмичењу младих солфеђиста у Пожаревцу 2010. године.

За изузетан допринос у настави и за постигнуте резултате у раду, добија Признање Министарства просвете и спорта Републике Србије (2005. год.), Дипломе Фестивала музичких школа СР Србије (1982, 1985. и 1989. год.), као и Дипломе Музичке школе „Војислав- Лале Стефановић“ ( у шк. 2009/2010, 2010/2011. и 2012/2013. години).

Своју љубав према музици, знање и искуство несебично и континуирано преноси генерацијама ученика, од којих већина са великим успехом наставља музичко школовање на високошколским установама за музичко образовање у земљи и иностранству.


Comments