Вести‎ > ‎

СМШ на извођењу опере "Тоска" у Народном позоришту у Београду

поставио/ла Јелица Стевановић 18. 10. 2021. 01:48   [ ажурирано 18. 10. 2021. 02:05 ]

Координатор Ученичког парламента, Ђорђе Дробњак, у сарадњи са наставницом Марином Шапоњић, а на иницијативу Ученичког парламента одганизовао је одлазак у оперу у Народно позориште у Београду. Ученици СМШ имали су прилику да уживају у извођењу опере Тоска Ђ. Пучинија. Ова опера спа­да ме­ђу нај­о­ми­ље­ни­је и нај­ви­ше из­во­ђе­не опе­ре уоп­ште.  Рад­ња То­ске гра­ђе­на на те­ме­љу љу­ба­ви, стра­сти али и љу­бо­мо­ре, она је ја­сна и пре­глед­на, али и уз­бу­дљи­ва, сме­ште­на у по­год­но исто­риј­ско раз­до­бљ и две те­нор­ске и јед­на со­пран­ска ари­ја, уз два ве­ли­ка ду­е­та со­пра­на и те­но­ра. 

Можемо се посебно похвалити да је сопранисткиња, која тумачи насловну улогу Тоске,  Ана Рупчић, наша бивша ученица која је код нас завршила нижу музичку школу, одсек- клавир. Такође, Драган Селаковић тимпаниста, још један наш суграђанин који је нижу музичку школу завршио у Ужицу.

Богатији за један нови доживљај уметности и музике, ученици и наставници вратили су се са дивним утисцима и плановима за нову посету Народном позоришту.

Галерију фотографија погледајте ОВДЕ... 
      


Comments